Söndag

Helt plötsligt slocknar ljuset. Helgshopparna på Game (affär i Maputo) drar efter andan. Det verkar som om de får infinna sig i att handla i mörker. Ungefär en minut senare sätts generatorerna igång och ljuset kommer tillbaka. En av killarna som jobbar där säger: "Game é Game" ("Game är Game") och skrattar. Femton minuter senare går strömmen igen...

Två småbarn som står vid leksakshyllan tjatar på sina föräldrar om att de ska få en leksak. Pappan säger "kanske en annan dag". Barnen blir tokiga och skriker och gråter och hänger på sina föräldrar. Tio minuter senare skriker och gråter de fortfarande.

På hemvägen stannar vi till vid ett rödljus. En man med trasiga kläder ligger på marken och ber om pengar. Vi ignorerar honom och kör vidare.

Sen är vi hemma.


Tisdag

Nu är det Tisdag och jag är nästan helt frisk. Min röst är tillbaka och jag är ganska pigg.

Ibland (som nu) har jag idétorka. Jag vet inte vad jag ska skriva samtidigt som ni som läser kanske undrar en massa eller är intresserade av saker som jag aldrig trott skulle vara intressanta.

Därför skulle jag vilja att ni som har en idé eller fråga skulle kunna skriva vad de vill läsa om (eller vad de undrar) i kommentarsfältet till det här inlägget. Jag behöver verkligen veta vad ni vill läsa om.

Kanske är det ingen som har en idé. Men man kan ju alltid försöka.

Até proxima!!


Hemma!

Nu är jag hemma från lägerskolan!

Vi var på Inhaca och temat var grekernas gamla olympiska spel...

Vi skulle tävla i grenerna löpning, spjut, diskus, häst och vagn, brottning, rustningslopp och längdhopp. Vi delades in i fyra lag (mitt lag var lag grön) som skulle tävla mot varandra. Efter att poängen sammanställts så meddelades det att vi hade vunnit "OS", fem poäng före tvåan. Gissa om vi blev glada...

Lägerskolan var bra men jag mådde inte särskilt bra. Jag hade problem med magen och kunde knappt pata för att jag hade så ont i halsen. Jag är fortfararande inte frisk från förkylningen.

När jagkomhem från båtresan så lade jag mig på sängen och försökte läsa. Istället somnade jag och sov tills det blev middag.

Men nu är jag hemma och tänkr tillbaka på lägerskolan. Jag mår fortfarande inte bra och är trött (jag somnade mitt på dagen idag också). Mn det blir nog bättre imorgon...



(jag har inte tagit fotot...)

På avslutningsfesten var alla tvungna att ha på sig grekiska togor (vi använde lakan från stället som vi bodde på).





P.S. Om jag stavar fel ibland (eller glömmer mellanslag) beror det på att jag skriver på ett dåligt tangentbord. 

Söndag

Imorgon är det lägerskola! Vi ska åka till Inhaca och därför bloggar ajg inte nästa vecka.

Imorgon ska vi vara vid hamnen klockan 6.45 på morgonen! Det är ju inte något som jag är särskilt lycklig över.

I Fredags så hade jag "födelsedagskalas" (i brist på bätttre ord :D) tillsammans med en annan i min klass för mina kompisar. Det var kul.

Igår satt jag upppe och kollade på melodifestivalen. Rätt låt vann för en gångs skull..

Och nu ska vi strax gå ut och äta på en restaurang någonstans.



Ses efter lägerskolan...

Tisdag

Jag har fortfarande inte vant mig vid att sportlovet är slut. Jag är som ett ufo vid frukosten.

Nästa vecka är det lägerskola. Då ska vi åka till Inhaca i 4 dagar. Det ska bli kul (förutom båtresan...)

Kommer ni ihåg när jag berättade om stormen (cyklonen)som härjade i Mocambique förut. Nu ligger det en ny cyklon och väntar på att få attackera Maputo.

Tror jag.

Egentligen skulle den kommit hit idag och det skulle blåst fruktansvärt mycket. Men idag har det varit hur stilla som helst. Någon sa att den skulle komma på torsdag. Eller så stannar den kanske ute i havet.

Fortsättning följer......


Äntligen tillbaka

Nu är jag tillbaka från min bloggpaus!

Sportlovet har gått alldeles för fort. De fyra första dagarna tillbringade vi utanför Xai-xai. Vägen dit var ungefär 280 km så jag blev ganska uttråkad på vägen.

I Xai-xai var det sol och regn om vartannat men vi badade en hel del. Vattnet var varmt och solen brände. Den sista dagen där var det många maneter i vattnet jag klarade mig undan men Jacob blev bränd...

Det kändes inte så kul att behöva åka hem igen. På vägen trängdes vi med lastbilar och aktade oss för poliser. Man ska väl inte akta sig för polisen? Jo här gör man det. Polisen stoppar en för vad som helst ("du råkade ha en armbåge utanför fönstret"...) och vill sen ha mutor för att man ska få köra vidare. Men vi klarade oss iallafall undan.

Sen kom jag hemma igen och nu är sportlovet slut.


RSS 2.0