Måndag

Nu är det måndag igen.

Måndagar betyder gå upp tidigt efter en helg där man fått sova ut, massor av läxor när jag kommer hem och så måste jag diska efter maten (vi har ju ingen diskmaskin här). Herregud vad jobbigt jag har det! Men så tar den förnuftiga sidan av min hjärna över. "Tänk på många av barnen i Mocambique. Som får gå upp klockan fem för att hämta vatten och sen sopa gården innan de springer till skolan 2 kilometer bort. Som sen får slänga i sig maten, sen ta itu med läxorna innan de utröttade somnar." Jag behövde den där tillrättavisningen, annars skulle jag nog deppa ihjäl mig.....

I går var vi på Macaneta. Vågorna var otroligt höga. Minst dubbelt så höga som mig.



Fredag

Här sitter den förkylda David (inte jätteförkyld) och bloggar.

Snöar det i Sverige? Jag kommer inte få se snö på ett antal år och ärligt talat så är jag inte ledsen för det. Visst är snö kul ibland men det är ju så kallt och blött.

Cyklonen över Mocambique lämnar nu Mocambique och styr ut i havet. Där ska den bli svagare. Så det verkar som om jag klarade mig undan. 





Até logo

Tisdag

Idag har jag varit ganska trött. Inte sådär trött så att jag inte orkar göra någonting, men lite hängig. Nästan alla i familjen har varit lite halvdåliga sen vi kom hem från Sydafrika.

Senaste nytt om cyklonen: Stormen ligger vid kusten, högre upp i landet (inte jättelångt borta från Maputo men en bit) och beskrivs som "highly dangerous". Vad jag har fattat det som, så kommer cyklonen inte komma till Maputo, men det är jag inte helt säker på. 7 personer har bekräftats döda och många är strandsatta efter som vägar har spolats bort. Vågorna ute på havet är 10,5 meter höga!




Måndag

Nu är jag hemma från Sydafrika. Jag åkte i lördags morse och kom hem söndag eftermiddag.

Vi var och handlade (mest kläder) i Neilspruit. I sydafrika är allt mycket billigare, så många åker dit och handlar. Vi bodde på ett otroligt fint hotell i Neilspruit. På hemvägen var det meningen att vi skulle åka genom Krügerparken men bilen (inte vår, utan en lånebil) krånglade. Vi stannade på ett antal mackar (vi fick gratis (!) hjälp på en söndag (!!!)) och fick köra i 60km/h på en motorväg. Så det blev inget Krüger.

Just nu ligger ett stort lågtryck (cyklon) över Mocambique. Det kan vara på väg till Maputo. Fortsättning följer.


Artikel om cyklonen:

http://www.clubofmozambique.com/solutions1/sectionnews.php?secao=mozambique&id=23882&tipo=one

















Torsdag

Jag älskar torsdagar. Jag vet inte varför, men jag tycker om dom ändå.

Torsdag, vilket betyder: En extra timme spanska. Dagen blir otroligt mycket längre. Men jag kanske får användning för det i framtiden.

Regnperioden är över, solen skiner och vattnet är varmt.


 

Brand?


Onsdag

Det skulle vara ganska tråkigt om jag började inlägget med att berätta att det regnat, så därför gör jag inte det.

Det här är en helt vanlig onsdag. Lektioner, rast, samtal med någon av vaktmästarna på den lilla portugisiska jag kan (det låter säkert hemskt men det är bra träning), god skolmat, lite mer lektioner och så hem och göra läxor (alternativt, stanna kvar på fria), och om två timmar ska jag på kvällsfria. En vanlig onsdag.

Nu har jag bott i Moçambique i (nästan) ett halvår. Jag känner mig hemma här och vet inte när/om jag ska lämna Maputo. Jag trivs iallafall här.



Tisdag

Herregud vad det regnar! Det har regnat hela dagen (mellan ösregn och dugg) och skolan är nästan (lite överdrivet) översvämmad. Det är fuktigt och det räcker med att spela fotboll fem minuter för att man ska bli svettig.

Vädret här kan vara extremt. Ofta är det otroligt varmt eller otroligt mycket regn. Men det snöar inte.

Något jag saknar från Sverige är Spotify. Spotify funkar inte i Mocambique. Tyvärr.



Världens vackraste djur: noshörning

Måndag

Idag har det varit världens höstdag. Regn, regn och ösregn.

Det blåser halv orkan, vädret är grått och det regnar med små pauser. Betyder det här slutet på värmeperioden??!! Det hoppas jag inte.

Det märks att andra skolveckan har startat. Det märks på läxorna....

Men nu får jag sluta vara neggo. Om ett tag (jag tror det var nästa helg) ska jag åka till Sydafrika. Det ska bli kul.



Det var bättre väder i Sydafrika.


Lördag

Nu är det lördag.

Första skolveckan är över, jag återhämtar mig från att plötsligt behöva gå upp tidigt.

Jag är nere vid poolen och njuter av värmen.

Moçambique är inte så farligt som jag trodde det skulle vara. Man brukar säga att man inte blir rånad i Moçambique, men sen blir man det när man åker till Sydafrika....



Até proxima

Fredag

Frdagen den trettonde.........

Jag har faktist inte råkat ut för någon olycka (ännu...)

Just nu är Mocambique inne i den varmaste perioden. Att spela tennis är rena döden.

Idag är det något sorts grillparty på skolan. Eftersom det är fredagen den trettonde så kommer jag säkert spilla ut läsk på en vit tröja.

Om en månad fyller jag 13 år! Det ska bli kul. Jag längtar dit.



Vissa tar kort på sina husdjur, jag tar kort på elefanter.....

Torsdag

Nu är det sommar i landet där det alltid är sommar.....

När det är som kallast i Mocambique så är det som varmast i Sverige och jag är ju där på "sommarlovet".

Jullovet har varit mitt bästa någonsin. Varmt (då menar jag väldigt varmt). Se på imapalantiloper och noshörningar. Bada i poolen, på inhaca och i macaneta. Snorkla i Santa Maria. Vandring i Inhaca Village.

Men det är på ett sätt skönt att börja skolan igen.



Até proxima

Tillbaks till det vanliga livet!

Nu är jag tillbaka efter ett låååååååångt bloggupphehåll.

Mitt jullov, som innehöll resor till Krügerparken och till ön Inhaca (där jag badade snorklade och badade lite till...), kändes alltför kort och helt plötsligt var jag tvungen att gå till skolan igen.

Mina kusiner har åkt hem till kalla Sverige och jag har gått till skolan.

Här kommer en bild från Krüger:



Até proxima

RSS 2.0