Söndag

Söndag, helg och höstlov! Äntligen får jag sova ut (hoppas jag).

Just nu är vädret här nere jättekonstigt. Solen är gömd bakom molnen, men det är varmt och jättefuktigt. Och regn och åska på natten.

Nu när vi har fått bil är man mycket friare. Tycker jag iallafall. Man kan åka vart man vill (nästan.......)

Maputo är en fin stad. Den bästa (och ända....) staden jag bott i. Vem bryr sig om lite skräp? Jag tycker om Maputo.



Maputo. Minha cidade.

Torsdag

Ibland är det svårt att hinna med att göra ett inlägg. Internet krånglar, datorn är upptagen osv.

Igår fyllde mamma år (grattis).

Och idag var det disco.

På höstlovet ska vi ut till Inhaca, en ö utanför Maputo. Ska bli kul.

Och snart ska vi på lägerskola. Jag kommer nog tjata om den i några veckor. Längtar....

Ha det gott!





Måndag

Måndag igen.

Igår var det otroligt varmt. Runt 40 grader. Vi var ju på stranden i Macaneta igår och det gick inte att gå på sanden. Det var för varmt.

Men idag har det blivit kallare även om det inte är kallt. Jag fattar inte hur jag stod ut i Sverige.

Nästa vecka är det höstlov.

Och snart är det lägerskola. Nu är det bestämt att vi ska åka till Macaneta. Först skulle vi åka till Bilene (ett annat strandställe), men det blev för dyrt för skolan. 





Lördag

Lördag.

Nu har vi äntligen fått vår bil, pengarna har kommit fram och vi har fått vår bil på riktigt. Det firade vi med att åka ner till Costa del sol (ett ställe vid havet) ,gå runt lite på stranden och ta en läsk. Sen åkte vi till Game (en jätte, jätte stor affär).

Jag ska fixa en bild på bilen sen.

Sen har jag tagit det lugnt. Det var väldigt varmt idag så vi gick ner till poolen. Och imorgon ska vi till Macaneta (igen). Ska bli kul hoppas jag.




Torsdag

Nu har jag laddat över en del bilder. Kommer nog att räcka ett tag.

Det är jättekonstigt väder här. Regn på natten och sol på dagen.

Annars händer det inte så mycket. Inte där jag bor iallafall. Imorgon ska det komma någon läkare som ska lära oss hur man tvättar händerna. Det kommer bli jättekul......





Soluppgång. Klockan är halv åtta.

Onsdag

Onsdag.

Nu har skolfotona kommit. Jag serjättekonstig ut på båda bilderna. På bilden med skolan står jag bredvid min rektor somär lika lång som mig. Och på fotot med min klass ser jag jättekonstig ut. Men det kan jag inte göra något åt.
Här är länken iallafall:
http://www.skandskol.com/bilder/foraldrabestallning/

Bad på rasten, det börjar bli varmt i poolen.

Och internet ska vi inte prata om. Om jag inte bloggar på några dagar så är det internets fel.

Até proxima

Tisdag

Nu är det Tisdag, Internet funkar. Det verkar som vi fått bättre internet också. Eller hade, för nu har det börjat krångla igen.

Helgen var bra, bland annat gick vi på bio (som var dubbad till portugisiska). Jag fattade kanske inte jättemycket. Det var sol och varmt iallafall.

Sen har vädret varit lite sådär. Det har inte regnat men har varit mittemellanvarmt och ganska grått. Fast man kan bada på rasten ändå.....

Idag var det brandövning. En siren tutade och alla gick (sprang) ner till poolen. Sen skulle vi gåöver vägen till vår bakgård. 5 förskolebarn blev överkörda (kanske inte).







Lördag!

Lördag.

Idag var jag tvungen att gå upp tidigt (8.30) för tennisträning. Träningen var inställd igår så det blev träning idag istället.

Sen har vi handlat lite och badat. Jag älskar helger eftersom man (oftast) inte har några krav. Och det är extra bra när det är varmt. Som idag. 

Snart går solen ner.

Det kommer ingen bild i detta inlägg eftersom internet bara klarar av att lägga upp halva bilder. Och det är ju inte så kul.


Até amañha

Fredag

Äntligen Fredag.

Idag var det en väldigt konstig dag. Nästan alla lärare var på Macaneta (där vi var för ett tag sen) för att kolla upp grejer inför lägerskolan. 1 gång per termin är hela skolan på lägerskola. Då är man någonstans i Mocambique (oftast vid havet) och har skola och läger på samma gång. Lägerskolan är en vecka lång. Jag vet inte så mycket mer så ni får höra mer efter lägerskolan.

Och vi har köpt bil!!!!! Vi har inte fått den ännu men skrivit under kontraktet. Så snart kan vi åka till Sydafrika (där är allt mycket billigare än i Mocambique



Torsdag

Torsdag.

Igår hade vi skolfotografering. När bilderna kommer upp på hemsidan så ska jag länka till de så ni får se hur min klass ser ut. Vår skola är så liten att man kan fotografera alla på skolan, även de vuxna och de på förskolan, på en bild. Hoppas det blev bra......

Annars händer inget speciellt. Har börjat 2 danska barn på skolan (ingen i min klass) 




Tisdag

Äntligen funkar internet någorlunda. Internet har knappt fungerat på en vecka och jag har kunnat gå in på vissa sidor på internet men inte kunnat logga in på blogg.se. Telefonbolaget (inte internet och tv-bolaget) ska fixa det (hoppas jag). Men i det här landet kan det ta lite tid.

De senaste dagarna har jag bl.a. klippt mig hos en barberare (de klippte mig till hälften med rakblad). Det blev bra.

Vi har också varit på fiskmarknaden. Det är ett ställe nere vid havet där de säljer fisk. Det är fiskar, skaldjur och musslor överallt och det luktar..... en del.....

Idag har jag varit i Maputo i exakt 2 månader (Så kort tid!!!! Känns som mycket längre)

Tänk att ha simlektioner i skolans egen pool. Slippa gå till en simhall där hur många som helst badar hela tiden. Och tänk att få bada på middagsrasten.


Green Thursday

Idag har det varit en sån där dag när man är glad för allt. Stående på fotbollsplanen och blickande upp mot himlen ser man hur vackert det är. En stad måste inte vara ful bara för att det är hus och vägar överallt. Det finns andra saker än natur som är fina. Maputo är faktist väldigt vackert (särskilt på de lugna ställena som finns lite varstans i staden.

Maputo är en så stor skillnad mot Olofström. Olofström är varken charmigt eller vackert medans Maputo är det. I alla fall på vissa ställen...

Här trivs jag och jag kan tänka mig att stanna här (iallafall om jag kan fortsätta hålla kontakten med er bra människor i Sverige)



Maputo. En stad att älska

Onsdag

Onsdag, mitt i veckan.

Kvällsfria som vanligt (kul :D  )

Annars är det som vanligt (grey wednesday)





<3

http://www.youtube.com/hakanhellstrom#p/f/8/7fZG2q3vFMw

Tisdag

Tisdag och studiedag.

Sitttandes på balkongen med solen i ansiktet, en nästan död väg nedanför mig, fåglar som kvittrar glatt, utan några som helst krav, med Kent i hörlurarna och nykär, så förstår man. Man är lycklig. Och man frågar sig själv: Kan det bli bättre? Knappast.

Livet är som en bergochdalbana. Det går upp och det går ner. Just nu känns det som mitt liv här i Maputo är högt uppe, väldigt högt uppe.

Förhoppningsvis tar det tid innan det blir nerförsbacke.....



Måndag


Måndag.

Imorgon är vi lediga (studiedag igen). :D

Idag har det varit en konstig dag. Allt har bara känts konsigt. På något sätt.





<3

Söndag

Idag är det söndag och 50% av familjen är sjuk (inte jag).

Det är ganska många som är sjuka på skolan. Typ 5 stycken (vi är ju 25 på skolan)

Om man går runt lite i Maputo kan man komma till vissa delar där det är jättelugnt, typ som att man har kommit till en jätteliten by i Portugal (inte för att jag varit i Portugal, men.....)

Men i andra delar är det hur mycket liv som helst. Där får man akta sig för att inte bli påkörd.  



Avenida Julius Nyere

RSS 2.0